Egels

Egels

Het was de week waarin ik me verdiepte in de zesde scheppingsdag. Ik kwam ’s avonds thuis en toen ik uit de auto stapte, dacht ik: wat hoor ik toch? Het klonk een beetje als een heel snel hijgende hond in de tuin. Maar wij hebben geen hond, de buren hebben geen hond… Nieuwsgierig liep ik richting het geluid en zag twee egels. Parende egels, welteverstaan. Op internet ontdekte ik dat dit vrij normaal is voor egels, dat dit snuiven en blazen ook wel wordt vergeleken met een stoomtrein. Ik moest lachen toen ik een bericht tegenkwam, dat in Schiedam weleens de politie hiervoor is uitgerukt, omdat een beller dacht dat er iets anders aan de hand was.

Op de zesde scheppingsdag, als God niet alleen de dieren op het land maar ook de mensen geschapen heeft, zegt Hij: wees vruchtbaar en word talrijk. De egels namen het letterlijk, maar ik was niet van plan om op bezoek te komen vragen waar het volgende kind blijft. Vruchtbaar zijn kan ook in overdrachtelijke zin. We staan aan het begin van een nieuw seizoen. Daarin staan grote dingen te gebeuren, zoals de verbouw van de Haghakerk en het beleidsplan. Maar net zo belangrijk zijn de vieringen en de ontmoetingen.
Voor al die dingen klinkt de opdracht: wees vruchtbaar en word talrijk. Dat kunnen we niet helemaal zelf, we vertrouwen daarvoor ook op de Heilige Geest. Maar we kunnen ook niet achterover leunen. Genesis geeft het als opdracht mee om vruchtbaar en talrijk te zijn. Kortom, ik hoop u en jou het komende seizoen op allerlei plekken te ontmoeten, zodat we als gemeente goede vruchten kunnen dragen.
Ds. Annelieke Warnar

terug

Adventskalender

 

Agenda

Escaperoom tieners

wo 07 jun 2023 om 19.30

Taalcursus Oekraine

do 08 jun 2023 om 19.30

Talma State

vr 09 jun 2023 om 15.30 Heilig Avondmaal

Haghakerk

zo 11 jun 2023 om 9.30 Heilig Avondmaal

Kleine kerkenraad

wo 14 jun 2023 om 19.30

Website

Samen maken we de website en onze Facebookpagina up-to-date en levendig!
Daar hebben we hebben we jullie inbreng bij nodig. Heeft u/ heb jij een bericht voor deze website? Een mooie foto, of moet er iets gewijzigd worden?
Stuur dan je bericht in een mail naar: websitepknheeg@gmail.com