Kliederkerk: Abraham

Het was feest bij de Kliederkerk, kijk maar mee!
Op reis met Abraham. Op zondag 3 maart kwamen we met een heel aantal kinderen samen in tenten rondom een kampvuur. We luisterden naar het verhaal van Abraham, die geroepen werd om op reis te gaan.
Lees meer 

Kliederkerk: aan tafel

Het was op zondag 19 maart weer een feestje bij de kliederkerk. Met zo’n 18 enthousiaste kinderen werd speurtocht gedaan om de schatkist te kunnen openen. Daarvoor moest er ook goed geluisterd worden naar de getallen die in het Bijbelverhaal van de wonderbare broodvermenigvuldiging werden genoemd, zoals...
Lees meer 

Overstapdienst 2022

Buiten op It Pôltsje van boer Bakker stond de overstapdienst gepland. Eind september, dus het werd toch wel spannend met het weer. Was het niet te koud? Zou het droog blijven? De voorspellingen waren oké...
Lees meer 

Kliederkerk: David en Goliath

Het was feest op zondag 15 mei in de Haghakerk! Met 13 kinderen, ouders en enkele beppes hebben we op feestelijke wijze het verhaal van David en Goliat gevierd en beleefd.

 

Lees meer 

Escaperoom: bovenbouw basisschool

Dinsdag 19 april was het zover; een Escape room in de Haghakerk!
Voor de kinderen uit groep 6,7 & 8 hebben wij (Ds. Annelieke en Riemke) een escape room gemaakt. Ruim 40 kinderen hadden zich aangemeld. De kinderen waren verdeeld in 7 groepen.

Elke groep kreeg 45 minuten de tijd om de code te kraken.
De code moest achterhaald worden door het oplossen van verschillende puzzels.

Lees meer 

Adventfilmpjes

Elke week een (kort!) filmpje voor de kinderen om even stil te staan bij advent en samen toe te leven naar Kerst. 

1e Advent 
2e Advent
3e Advent
Lees meer 

Jeugdwerk

Het heeft een tijdje stil gelegen, maar we gaan het komende seizoen weer van start. Met de jongeren beginnen we met ontmoetingen waarin we gezellig wat leuks ondernemen. We verdiepen ons in verbinding en samenwerking door activiteiten waar we elkaar voor nodig hebben. 
Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd is de kindernevendienst en sneinsklup weer van start.
Doen jullie ook mee? 

 

Escaperoom

De escaperoom speelde zich af in de tweede wereldoorlog. De bijzondere locatie bracht de jeugd terug in de tijd. Het viel soms nog niet mee om alle aanwijzingen te vinden, alle puzzels op te lossen, de sloten te openen en de geheime ruimtes te ontdekken...

Lees meer 

Kliederkerk

Bijbelverhalen voor de allerkleinsten, die niet alleen verteld worden, maar die we samen beleven. We spelen spelletjes, bouwen het decor of spelen een stukje na. Daarnaast zingen we liedjes, doen er bewegingen bij en we horen het Bijbelverhaal. Spelenderwijs ontdekken we zo een verhaal over God en mensen.
De vorige keer was een groot succes en we wilden er in september al vervolg aan geven. Helaas lijkt het verstandiger eerst af te wachten hoe het virus zich in de wintermaanden ontwikkelt, en even tijd te nemen hoe we dit goed kunnen organiseren voor niet alleen de kinderen, maar ook de ouders. Een datum volgt nog!

Voor wie:            alle 3 tot 7-jarigen, met broers/zussen, ouders en/of grootouders
Waar:                 Haghakerk

 

Lees meer