Paasgroetenactie

Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gevangenen in Nederland en Nederlandse gevangenen in het buitenland. Samen met vrouwelijke gedetineerden in Nieuwersluis maakte justitiepredikant Harma Zuidersma het kunstwerk dat afgebeeld staat op de paaskaarten. “Het beeldt het graf uit dat met Pasen wordt opengebroken. Jezus gaf zijn leven uit liefde voor ons. Zijn opstanding geeft hoop op een nieuw begin.” Ook onze gemeente doet mee aan de Paasgroetenactie.
Lees meer 

Terugblik Startzondag

Startzondag 2022, de aftrap van het jaarthema 'Aan Tafel' was een prachtige viering. De rond-de-tafelviering was met recht een feest van de gemeenschap en een goede start om er met elkaar een mooi seizoen van te maken.

Lees meer 

Startzondag: Aan Tafel!

Samen in een kring, met een grote tafel in het midden en op die tafel staat ons meegebrachte voedsel. Op Startzondag, 18 september, houden we een rond-de-tafelviering. We gaan met elkaar ‘aan tafel’, wat ook het jaarthema voor het komende seizoen is. Tijdens de viering is de liturgie verweven met het delen van de maaltijd; dus met eten en drinken, maar ook met de ontmoeting en gesprekken die daarbij horen. Het belooft een mooie en bijzondere viering te worden.
Lees meer 

Kerk-zijn tijdens corona

Lees meer 

Foto's afscheid Ichthuskerk

Enkele foto's van het afscheid van de Ichthuskerk op 30 mei 2021.

Lees meer 

Brief van uw predikant

Beste gemeenteleden,

De laatste weken maak ik mij grote zorgen. Niet zozeer om de pandemie, of de maatregelen zelf. Ik maak mij zorgen om de verdeeldheid in de maatschappij en ik mij zorgen om u. De verdeeldheid in onze gemeente komt steeds meer aan de oppervlakte te liggen. Mensen spreken vol overtuiging van hun eigen gelijk, maar er is nauwelijks een luisterend oor te vinden. En ik zie de spanningen tussen mensen onderling groeien. Dat is niet goed.

Lees meer 

Afscheid Ichthuskerk en afscheid kosters

En toen was het zover: Douwe deed voor een laatste keer na een kerkdienst de deuren op slot.

Lees meer 

Afscheidsdienst Ichthuskerk

Lees meer 

Verkoop Ichthuskerk

Twee jaar geleden hebben we besloten de Ichthuskerk te proberen te verkopen. En nu is het zover. De kerkenraad is dankbaar om te kunnen melden dat er een koper voor de Ichthuskerk is gevonden, die het buitenaanzicht zoveel mogelijk intact wil houden. 

Lees meer 

Afscheid Ichthuskerk

Dit huis waar we van houden,
een toevlucht waar we in schuilden,
de Ichthuskerk waar we lief en leed deelden:
we nemen afscheid van het gebouw,
en nemen de herinnering mee
als deel van onze geschiedenis,
op weg naar de toekomst.

Lees meer 

Adventskalender

 

Agenda

Haghakerk

zo 26 mrt 2023 om 10.30 5e Zondag Veertigdagentijd

Nederlandse les Oekraine Heeg

do 30 mrt 2023 om 19.30

Haghakerk

zo 02 apr 2023 om 9.30 Palmzondag

Haghakerk

do 06 apr 2023 om 19.30 Witte Donderdag

Talma State

vr 07 apr 2023 om 15.30 Goede Vrijdag

Website

Samen maken we de website en onze Facebookpagina up-to-date en levendig!
Daar hebben we hebben we jullie inbreng bij nodig. Heeft u/ heb jij een bericht voor deze website? Een mooie foto, of moet er iets gewijzigd worden?
Stuur dan je bericht in een mail naar: websitepknheeg@gmail.com