Het kruis: de levensboom

Het kruis, een dood stuk hout dat als martelwerktuig wordt gebruikt. Want zo kun je de dood aan het kruis wel beschouwen: als een ware marteling. Het is niet snel en efficiënt, het is urenlang lijden, verschrikkelijke pijnen doorstaan, moeilijk adem kunnen halen tot je uiteindelijk geen kracht meer hebt om je op te richten en stikt. Het leidt tot een gruwelijke manier van sterven.

Het is het symbool van ons christelijk geloof geworden.
Lees meer 

Pasen: herschepping

Je zou je af kunnen vragen: hoe kan het Pasen zijn als het nog donker is? Met Pasen vieren we de nieuwe dag die aanbreekt, het licht van de opstanding. Jezus is opgestaan. De zon zou moeten stralen als nooit tevoren! Maar bij Maria is het donker als ze naar het graf gaat.

Lees meer 

Goede Vrijdag

Stil
geen woord voldoet
Wat moet je zeggen
bij de dood
meer nog
...
Lees meer 

Witte Donderdag: liefde tot het uiterste

Laten we beginnen met een kort verhaal:
“Drie tamelijk beroemde rabbijnen zitten op de achterbank van een taxi. De eerste zucht en zegt: ‘Als ik aan de eeuwige denk, moet ik zeggen dat ik echt heel weinig voorstel.’De tweede rabbijn zegt tegen de eerste: ‘Als jij al zo weinig voorstelt, wat ben ik dan?’ Ik ben helemaal niets!’
De derde rabbijn zegt tegen de tweede: ‘Als u niets bent, wat ben ik dan? Ik ben minder dan niets en sta helemaal onderaan.’
De taxichauffeur draait zich om en zegt...
Lees meer 

Adventskalender

 

Agenda

St. Josephkerk

zo 01 okt 2023 om 9.30

St. Josephkerk

zo 08 okt 2023 om 11.00

St. Josephkerk

zo 15 okt 2023 om 9.30

St. Josephkerk

zo 22 okt 2023 om 9.30

St. Josephkerk

zo 29 okt 2023 om 11.00

Website

Samen maken we de website en onze Facebookpagina up-to-date en levendig!
Daar hebben we hebben we jullie inbreng bij nodig. Heeft u/ heb jij een bericht voor deze website? Een mooie foto, of moet er iets gewijzigd worden?
Stuur dan je bericht in een mail naar: websitepknheeg@gmail.com